Blog

Igang med efteruddannelse?

Depositphotos_2346581_M

Skal du eller er du i gang med en efter-/videreuddannelse? Så bliv udfordret her.

Du kan ikke længere tillade dig at læse, som du gjorde da du var yngre. Der er mange flere faktorer i dit liv, som skal have din opmærksomhed. Du kan ikke bruge dagen på at gå til forelæsning, for der går du højest sandsynligt på arbejde, og du kan ikke læse hele aftenen, for der trækker familien i dig. Så du bliver nødt til at finde en ny måde at studere på.

Det er grundlæggende min holdning at de færreste voksn…

Læs mere…

4 trin til en bedre hukommelse

remember

Det er ikke så svært at blive bedre til at huske. Faktisk er det noget alle kan lære super hurtigt og det kræver kun 4 små, men vigtige trin.

Når jeg er ude at undervise, hører jeg ofte udsagnet:”Jeg har så svært ved at huske navne!” eller lignende. Ofte kommer det frem, når jeg, til mine kursisters overraskelse kan deres navne, selvom der ikke er navnskilte på bordene. Men det er ikke noget som jeg kan bedre end andre, det er ren teknik, og her er formlen.

 

1. VÆR OPMÆRKSOM

Det første det …

Læs mere…

20% mere effektiv med Mindmap

Smartere med mindmap

At bliver 20% mere effektiv, betyder at du får en hel arbejdsdag til rådighed hver uge! Forksningen viser, at vi ved at bruge visuelle værktøjer som Mindmap bruger mindre kognitiv anstrengelse og derved frigiver ressourcer.

I et videnskabeligt forsøg målte forskerne hjernens aktiviteter på testpersoner og fandt, at ved brug af mindmap blev testpersonerne op til 20% mere effektive. Dette skyldtes at blandt andet at testpersonerne skulle bruge færre kognitive ressourcer på at udføre de opgaver de…

Læs mere…

5 ting dine notater skal kunne

mindmap

Er du i tvivl om hvordan du skal skrive notater? Har du nogen sinde lært kunsten af skrive notater? Eller har du gjort, som de fleste og bare kigget på, hvordan sidemanden lavede dem, og så kopieret den måde? Ja, måske er du en af dem som, slet ikke laver notater.

Når du skal skrive notater er der 5 ting, som effektive notater skal kunne hjælpe dig med:

  1. Skabe et enkelt overblik – notater der kun fylder en side lever op til dette kriterium.
  2. Understøtte hukommelsen – skriver du kun med en far…

Læs mere…

Hvor hurtigt kan man læse?

Betyder det noget hvor hurtigt du læser? Smager du på ordene, når du læser langsomt eller glemmer du ting, når du læser hurtigt?

Der findes to ekstreme former for læsning – meditativ læsning og photoreading. Det er de to mest ekstreme former for læsning, jeg er stødt på i min rejse gennem litteraturen om læsning. Meditativ læsning bruges på nogle klostre, hvor deres munke eller nonner, sidder og læser et ord ad gangen, hvorefter de meditere på det i op til 10-15 minutter. Modsat er der photorea…

Læs mere…